Om meg

20. juli 2015 publiserte New York Times en artikkel om Christinas forskning på historisk klaverteknikk. Artikkelen bygger på hennes doktorgrad ved Norges musikkhøgskole, som er nær ferdigstilling. Høsten 2015 gjennomførte Christina en treukers konsert- og forelesningsturné til USA. Hun besøkte bl.a. radiostasjonen All Classical Portland (Oregon) for et tredagers program og foreleste ved det renommerte Ira F. Brilliant Center for Beethoven Studies i California. I mai 2016 foreleste hun om sin forskning ved Harvard University og i februar 2017 er det klart for debutkonsert i Carnegie Hall, New York.

Studietida begynte ved Norges musikkhøgskole, og i 2002 ble hun uteksaminert som klaverpedagog (cand.mag.). Christina valgte så å fokusere på hammerklaver (BA2004, MA2007) og tok sin øvrige utdannelse fra Royal Conservatoire i Haag (BA2006, MA 2009) og Cornell University, USA (one-year studentship 2009/10). Hun har studert med Jorunn Marie Bratlie, Sigurd Slåttebrekk, Liv Glaser, Jens Harald Bratlie, Bart van Oort, Stanley Hoogland og Malcolm Bilson.

Christina er stolt mottager av Nils Larsens legat for 2016. Tidligere har hun vunnet akkompagnementsprisen i ’The John Kerr Award for English Song’ (Kent, UK, 2006), TICON stipendet (2007) og ’The Muzio Clementi Award’ (Kent, UK, 2008). Christina er også medstifter og redaktør i et internasjonalt, nettbasert fagtidsskrift for musikk, Music + Practice.

Christina Kobb tiltrådte som leder av høyskoleavdelingens teoriseksjon ved Barratt Due musikkinstitutt i august 2013, hvor hun representerte seksjonen i råd og utvalg, og underviste i musikkhistorie, verkanalyse og oppføringspraksis. Hun var også akkompagnatør for Henning Kraggeruds kurs Praktisk musikkteori og underviste musikkteori og klaver biinstrument for Unge Talenter. Imidlertid har hun nylig valgt å fratre stillingen for å kunne fokusere på konsert- og foredragsvirksomhet i inn- og utland. Som timelærer ved Norges musikkhøgskole har hun i flere år undervist i musikkhistorie, historisk oppføringspraksis og innstudering for klaver.
 

Christinas demonstrasjonsvideo om historisk klaverteknikk har passert 160.000 visninger! Se videoen her:

Du kan lytte til Christinas musikk på soundcloud:

Schubert: Moments musicaux no. 3.

Hummel: Etyde i E-dur fra Grande Etudes, op. 125.

Chopin: Etyde i Gess-dur, op. 10, no. 5.

Opptakene ble gjort (i all hast!) 20. juli 2015 i Levinsalen, NMH, på det vakre Graff-klaveret (Wien, ca. 1825, restaurert av Edwin Beunk). De er selvsagt uredigert.